Beoordelingen

9.0/10
Gratis verzending*
Veilige betaalomgeving
30 dagen bedenktijd
Inklappen
Terug naar
Patchwork vloerkleed

Wat is een patchwork vloerkleed?

Bij Tapeso worden wij altijd blij van bijzondere vloerkleden, en patchwork vloerkleden zijn wat ons betreft echte eyecatchers! Maar wat is nou precies een patchwork vloerkleed, en waarom is het zo populair? We leggen het je graag uit.

Een patchwork vloerkleed is, zoals de naam al een beetje verklapt, gemaakt van verschillende lapjes stof (patches). Je kunt het een beetje vergelijken met een deken die je oma vroeger maakte van allemaal verschillende lapjes. Maar dan in een moderne, stijlvolle uitvoering voor op de vloer! 

Patchwork kleden: vroeger en nu

Omdat patchwork vloerkleden door de jaren heen zo populair zijn geworden, is er ook heel wat veranderd in het productieproces. Waar vroeger oude lapjes stof met de hand aan elkaar werden genaaid, worden ze tegenwoordig machinaal geweven. Dit scheelt een hele hoop handmatig werk, en dat is weer terug te zien in de prijs. Zo kun je een nieuw patchwork vloerkleed bij Tapeso al kopen vanaf €22,95! Dat is toch geen geld voor een vloerkleed?!

Daarnaast is de kwaliteit van de kleden ook sterk verbeterd ten opzichte van vroeger. Vroeger werden er namelijk oude lapjes stof gebruikt, die hier en daar wel wat versleten konden zijn. De patchwork vloerkleden van tegenwoordig zijn helemaal nieuw en worden met behulp van machines zeer nauwkeurig geweven. Zo heb je altijd de perfecte mix van kleuren en patronen, maar dan wel met de kwaliteit en stevigheid van een nieuw kleed. Win-win dus.

Patchwork vloerkleed close up

Populaire kleuren patchwork vloerkleden

Wat zo leuk is aan patchwork vloerkleden, is dat ze door de verschillende stukjes stof meestal meerdere kleuren hebben! Vaak hebben ze 1 accentkleur zoals groen, geel of blauw. Deze worden gecombineerd met neutrale kleuren zoals grijs, beige of taupe. 

Hou je van een zonnig accent in huis? Dan is een geel patchwork vloerkleed een perfecte keuze. Het is fris, vrolijk en trekt meteen de aandacht. Een echte oppepper voor je interieur! En heb je wel eens nagedacht over een patchwork vloerkleed in de kleur groen? Je zult je verbazen wat een fris en levendig gevoel het aan je kamer kan geven. Groen doet namelijk denken aan de natuur, en dat geeft een frisse en ontspannen sfeer. 

Ben je meer van de neutrale tinten? Grijs is altijd goed. Het combineert makkelijk met andere kleuren en zorgt voor een rustige, stijlvolle basis. Bij Tapeso hebben we patchwork kleden in allerlei kleuren, dus er zit altijd wel iets bij dat past bij jouw stijl. Of je nu een subtiel kleed zoekt dat mooi opgaat in de rest van je interieur, of juist een opvallend exemplaar wilt dat de show steelt – de keuze is reuze!

Patchwork vloerkleed geel
Patchwork vloerkleed groen
Patchwork vloerkleed grijs turquoise

Een patchwork vloerkleed is altijd een goed idee

Een patchwork vloerkleed is dé manier om je interieur een unieke twist te geven. Het is alsof je een kunstwerk op de vloer legt! Of je nu gaat voor een gezellige, kleurrijke bohemian vibe of juist een rustig en strak interieur hebt, zo’n kleed voegt altijd iets speciaals toe.

Bij Tapeso houden we ervan om onze klanten te verrassen met iets bijzonders, en een patchwork vloerkleed doet precies dat. Het staat niet alleen fantastisch onder de eettafel, maar geeft je ook je woonkamer een gezellige uitstraling. Wij durven te wedden dat ook je gasten er razend enthousiast over zullen zijn.

Dus, ben je klaar om je interieur een flinke dosis karakter te geven? Dan is een patchwork vloerkleed precies wat je nodig hebt. Neem snel een kijkje in onze collectie patchwork vloerkleden en laat je inspireren door alle verschillende kleuren en patronen. We weten zeker dat je een favoriet gaat vinden!

Nog niet helemaal overtuigd?

Weet je nog niet helemaal zeker of een patchwork vloerkleed iets voor jou is? Geen probleem! Bij Tapeso hebben we ook een uitgebreide collectie aan vintage vloerkleden, Perzische tapijten en kelim vloerkleden. Elk van deze kleden heeft zijn eigen karakter en kan je interieur een bijzondere uitstraling geven. Of je nu valt voor de rijke patronen van een Perzisch tapijt, de levendige kleuren van een kelim vloerkleed, of het nostalgische gevoel van een vintage kleed, er is altijd wel iets dat perfect bij jouw stijl past. Neem gerust een kijkje bij ons uitgebreide assortiment en wie weet vind je wel een andere favoriet die helemaal bij jou en jouw interieur past!